Schrijfsels vanuit de Ziel

Karmische relaties

Wie ben ik? Wie ben ik in relatie tot de ander? Ben ik nog wel mezelf en zo nee, hoe kom ik weer terug bij mezelf? Als je in een relatie jezelf verliest en jezelf wegcijfert voor de ander, dan ben je in principe jouw Zelf aan het verliezen. Afhankelijkheid speelt hierin een grote rol. De Liefde slaat dan om in een afhankelijkheidspositie, waarin je weggaat van jouw kern. Wanneer je niet weet wie je bent en je jouw identiteit verleent aan de Liefde van de ander, krijg je een scheve groei in de relatie en maak je de ander verantwoordelijk voor jouw gemoedstoestand. Dit kan voor grote problemen zorgen en maakt dat je steeds verder verwijderd raakt van jouw Ziel. 

Wanneer je alle verantwoordelijkheid op jouw schouders neemt en je zorgt voor alles en iedereen, kan er ook een scheve balans ontstaan tussen jou en de ander. De relatie komt dan in een ouder-kind-rol terecht en brengt je ook weg van jouw werkelijke Zelf. Het geeft je een valse verbinding van Liefde, want je bent vanuit controle de relatie in stand aan het houden. Je vindt het lastig om dingen uit handen te geven en dat kan weer leiden tot het gevoel krijgen alles alleen te moeten doen. Maar eigenlijk ben je zelf degene die dit in stand houdt. 

Het kan je verdriet doen om in deze patronen te zitten. Je kunt je eenzaam voelen en jouw zelfbeeld kan hierdoor in het geding komen. Als je jouw zelfbeeld laat afhangen van de manier waarop je Liefde geeft en ontvangt, ga je weg van jouw kern en leer je jezelf dat je niet goed genoeg bent. Vaak komt dit voort uit een karmisch verleden. Het is vaak terug te herleiden naar één van je ouders of grootouders. Door te kijken leert men. Voorbeeld doet volgen! Als er door jouw familielijn een "onderdanige" of "afhankelijke" positie loopt, is de kans groot dat je dit bewust of onbewust met je meedraagt. 

Door jezelf te gaan helen, door de verbindingen te herstellen en weer gezond te maken, kun je het tij keren. Het is dan belangrijk om te gaan onderzoeken waar het ooit begonnen is en welke Zielsverbindingen jouw leven beïnvloeden. Je mag deze gaan helen. Je mag gaan kijken wat maakt dat jij in dezelfde vicieuze cirkel ronddraait als jouw (voor)ouders. De cirkel mag doorbroken worden. Bewustwording is daarin erg belangrijk. Als je je al bewust bent van de patronen die je overgenomen hebt, dan kun je er ook daadwerkelijk iets mee gaan doen. De eerste stap is daarmee al gezet. De volgende stap is zelfliefde. 

Als je gaat kijken naar wie jij bent, zonder de ander, kan het zijn dat je je vervreemd voelt van jouzelf. De Liefde voor jezelf is nihil en je hebt je te lang mee laten sleuren door jouw verleden. Je mag dit gaan leren omzetten in zelfliefde. Want, wanneer je van jezelf gaat houden, échte Liefde gaat voelen voor wie jij bent, met al jouw kwaliteiten en valkuilen, dan zul je gaan merken dat er een verschuiving plaatsvindt in jouw Zijn. Je leert weer verbinding te voelen met jouw Ziel en gaat vanuit die verbinding kijken naar jouw innerlijke Zelf. Wat wil ik en wat kan ik? Je krikt daarmee jouw zelfbeeld op en geeft jezelf de ruimte om te gaan kiezen voor wie jij bent! 

Vanuit deze Liefde kun je ook werken aan de relatie met de ander. Je ziet misschien de patronen die er ingesleten zijn en kunt deze gaan veranderen. Dit is een heel proces, want je bent eigenlijk geprogrammeerd om te doen wat je altijd hebt gedaan. Het vergt veel kracht om dit veranderingsproces aan te gaan. Hoe dieper je zit, hoe hoger de klim. Maar als je eenmaal boven komt, ben je sterker dan ooit tevoren. Je kunt dan weer helder zien wat jij nodig hebt én wat de ander nodig heeft. Daarmee kan de balans weer worden hersteld en kan het jou die kracht geven om te zijn wie wilt zijn. 

Dus heb jezelf lief en ga kijken naar de patronen die voortkomen uit jouw verleden. Ga hier met Liefde naartoe en omarm het ook met Liefde. Door te leren kiezen vanuit jouw kracht en de verbindingen weer "gezond" te maken, zul je zien dat jouw gevoel van Liefde als vanzelf weer wordt aangewakkerd. Dit brengt je helderheid in jouw relatie(s). Je zult dan meer en meer gaan kiezen voor jezelf en dit geeft jouw zelfvertrouwen een boost. Geef jezelf en de ander deze kans, want het geeft zoveel meer voldoening en verbinding, wanneer je vanuit Liefde leert leven. Gun dit jezelf maar! Je bent het waard!

 © Kyra Swanenberg

Schrijfsels vanuit de Ziel

De weg van Liefde 

Hoe laat je Liefde toe in je leven? Hoe laat je dit toe als je nooit hebt geleerd om dit te doen? Ergens is er in jouw leven een knop omgegaan als het gaat om Liefde voelen. Vaak lukt het nog wel om Liefde te voelen voor anderen, maar Liefde voor jezelf is vaak ver te zoeken. Ze zeggen weleens: je kunt pas van anderen houden, wanneer je van jezelf houdt! Ik heb dit altijd gevoeld als onjuist. Ik hield wél veel van anderen, maar kon de Liefde voor mezelf niet toestaan en voelen. Ergens was er een blokkade ontstaan, die me tegenhield om mijn hart te openen voor zelfliefde. Ik zat teveel in mijn hoofd en te diep in mijn vicieuze cirkel, waardoor ik niet bij dat gevoel kon komen. 

De weg naar Liefde is voor iedereen anders. Voor mij was het een hele, lange weg door de psychiatrie. Dit leverde me wel dingen op, maar geen Liefde voor mezelf. Alles wat ik leerde, kwam wel binnen, maar kreeg geen ondergrond, waardoor het steeds weer wegzakte. Ik begreep alsmaar niet hoe dat kwam. Nu terugkijkend, kan ik zeggen dat het dus de Liefde voor mezelf was. Ik hield niet van mezelf, waardoor ik steeds weer terugviel in angsten en depressies. Hoe kon ik hieruit komen en hoe kon ik leren mezelf écht te zien voor wie ik was?! Anderen vertelden me wel dat ik krachtig was en veel kwaliteiten had, maar ik voelde dat niet! 

Het moment van ontwaken in Liefde komt op het moment dat je stopt met het vermijden en bekritiseren van jouw Zelf. Vaak zijn we zo geneigd om onszelf negatief te beoordelen en toe te spreken in gedachten, waardoor het vaak helemaal onbewust en automatisch gaat. Door je gedachten te beïnvloeden op een positieve manier, dus door liefdevolle gedachten bewust in te zetten, meerdere malen per dag, en dit geruime tijd, begint er een deurtje open te gaan. Er ontstaat een klein kiertje, waar je net doorheen kunt kijken. Dát is het moment dat je je mag gaan voeden met nog meer Liefde. 

Dompel jezelf onder in Liefde! Door jezelf te gaan zien, zoals je werkelijk bent, namelijk Liefde en Licht. Je bent een perfectie creatie van het Universum en dit mag je gaan zien! Zorg voor jezelf, zoals je voor anderen zorgt! Geef jezelf cadeautjes, een bloemetje, onderneem dingen die jou een goed gevoel geven en uit de comfortzone halen. Ik ben dagelijks gaan mediteren, geleide meditaties vooral, die me leiden naar mijn kern. Mijn innerlijk kind heb ik omarmd! Ik geef haar Liefde door in gedachten met haar te spelen, haar te knuffelen, maar laat haar ook haar verdriet uithuilen, totdat de tranen zijn opgedroogd en ze rustig is geworden. Dat geeft ook veel kracht en verschil in gevoel. 

Weet dat je sterk genoeg bent om er doorheen te gaan! Onthoud dat je niet voor niets al zover bent gekomen. Het Universum staat achter je! Je mag gaan geloven dat er meer voor jou in het verschiet ligt, want jij bent dat waard. Als je leert dat je Liefde bent en Liefde mag voelen voor wie jij bent, dan verandert jouw hele blik op het leven en de wereld om je heen. Verlies jezelf niet meer in negatieve gedachten, maar zet er direct een bevestigende gedachte tegenover. Dit haalt de lading van het negatieve weg en dit zal doorwerken. Het is geen gemakkelijke weg, maar het is haalbaar. Zet zoveel mogelijk Liefde in, in jouw leven. Op alle manieren die je maar kunt bedenken. Uiteindelijk zul je gaan merken dat jouw systeem een andere route gaat nemen. De weg van Liefde!

© Kyra Swanenberg 

Schrijfsels vanuit de Ziel

Koester het met Liefde

Lieve Ziel, eindelijk heb je mij gehoord! Eindelijk heb je toegegeven aan mijn roep om Liefde. Ik ben je al die tijd blijven volgen. Iedere dag was ik daar om jou te ondersteunen. Je was doof voor mijn woorden en energie en kon het niet voelen, mijn aanwezigheid. Maar Nu, je hebt het gevoeld en je hebt me gehoord in jouw gedachten. Wat ben ik daar dankbaar voor! Dit is het moment van ontwaken, dit is het moment dat je gaat openstaan voor Liefde! Ik heb hier zo lang op gewacht. 

Al die keren dat je je zo eenzaam voelde, dat je dacht dat je helemaal alleen was. Ik was daar naast je. Ik zat naast je toen je tranen vielen op de grond. Ik wilde je zo graag vasthouden en mijn vleugels om je heen slaan, maar je weerde alles af met jouw energie. Het deed me zo'n verdriet om jou zo te zien. Zittend, snikkend in jouw eindeloze verdriet. Dit is nu aan ten einde gekomen. Je bent niet meer alleen en je weet het! Wat kan ik genieten van deze ontwikkeling. 

Jouw vermogen om te stralen is zich weer aan het ontwikkelen en zal zeer binnenkort helder worden. Het lijkt nu allemaal een wirwar aan gevoelens en gedachten, maar je zult zien dat dit steeds meer duidelijk wordt en je zult de boodschappen eruit kunnen filteren. Je bent een wonder van de Bron en je begint je dit terdege te beseffen. Ik voel me als een kind zo gelukkig en dankbaar dat je dit jezelf gunt na alles wat er is gebeurd. 

Lieve Ziel, geef het Nu maar de ruimte om zich te ontplooien en vorm te krijgen, zoals het voor jou bedoeld is. Elke keer als je naar binnen keert, zul je horen en voelen wat je nodig hebt om dichterbij jouw kern te komen. Dat zal jouw tranen stillen en jouw innerlijke kracht aanwakkeren. Het zal aanvoelen als een warme omhelzing door mijn vleugels en je zult daardoor de Liefde voelen opbloeien in jouw hele Zijn. Omarm dat gevoel en geef het voldoende aandacht. Aanschouw dit als een cadeau voor jou, voor alles wat je hebt moeten doormaken. Neem het in ontvangst en koester het! 

Met Liefde, 
Jouw beschermengel 

© Kyra Swanenberg

Schrijfsels vanuit de Ziel